Top 5 carti de citit

             Imi place sa citesc foarte mult, insa uneori raman fara idei si caut sa ma inspir. Cu siguranta multi va regasiti in aceasta situatie si vreau sa va recomand 5 carti pe care eu le-am citit si mi-au placut foarte mult si sper sa va inspirati de la mine pentru urmatoarele lecturi.




1.Daneza-David Ebershoff

              Actiunea se petrece la inceputul secolului 19  si  este vorba de un artist danez Einar Wegener ce isi descopera o alta fata e personalitatii lui. Totul incepe de la o simpla favoare pe care a sotia sa  Gerda Wegener o cere , aceea de a picta un portret feminin . In lipsa de model il va ruga pe sotul ei sa se imbrace in haine de femeie pentru a finaliza pictura. Din acest punct totul se va schimba pentru cei doi, in special pentru Einar ce trepta va ajunge sa se simta mai bine in corpul lui Lili Elbe. Este o carte despre iubire, sacrificiu, schimbari radicale si o incarcatura emotionala extraordinar de mare. Povestea se inspira din fapte reale si este vorba de una din primele transexuale.Este usor de citit si cu siguranta o sa va placa. Va recomand sa va uitati si la film,  insa dupa ce cititi cartea. 

2.Central Park-Guillaume Musso

           Este vorba de Alice,o blonda de 30 de ani, căpitan de poliție în Brigada Criminalistică din Paris si  Gabriel, un artist de jazz american. Acestia , se trezesc la 8 dimineata, pe o banca in Central Park  si   se  trezesc legati cu catuse unul de altul  si nu-si aduc aminte nimic. Ce este si mai suspect este faptul ca, cu o seara inainte politista iesise in oras cu prietenele ei in Paris si saxofonistul cantase in Dublin. Isi dau seama ca nu mai au acte si mai mult decat atat camasa politistei este  plina de sange. Neincrezatori unul cu celalat incep sa caute indicii si sa sa afle ce s-a intamplat.  Finalul m-a luat prin surprindere, nu m-as fi gandit nici in o  mie de ani la el.Daca va plac romanele cu detectivi , merita sa-i oferiti o sansa..

3.HYGGE -Meik Viking

Hygge (pronounced hue-guh not hoo-gah) is a Danish word used when acknowledging a feeling or moment, whether alone or with friends, at home or out, ordinary or extraordinary as cosy, charming or special.

The famous book teach us to be happy. It's a very interesting book from wich you can find manny interesting ideas wich can help you to have a beautiful life. The book introduces us in danish culturewhich are said to be the happiest people on earth. Like the book tell us , you can find happines in small things. You must read this book .

     

4. Cea mai frumoasa carte din lume -Eric Emanuel Schimt

            Este o carte pe care o puteti citi in metrou si aduna  un numar de 8 povesti  de iubire, povesti in care 8 femei isi cauta drumul spre fericire. Schmitt e un povestitor innascut, care are harul de a spune povesti aparent simple, ce contin insa o adevarata filozofie de viata." (La Libre Belgique)

5.Saga Favoritelor-Jean de Cars

             Nu sunt o mare pasionata de istorie insa aceasta carte mi-a placut tare mult. Este o carte in care Jean de Cars ne povesteste despre femeile ce au influentat marii lideri ai lumii, pe parcusul istoriei . 
 Spre deosebire de o amanta, favorita nu se multumeste sa fie obiectul unei pasiuni amoroase, fie aceasta efemera ori durabila. Ea are putere, exercita influenta politica, economica sau artistica; obtine rezultate, fericite sau dezastruoase. Fie ca e iubita de populatie, tolerata sau detestata, nimic nu se face si nu se desface fara ea. 
          Muzele prezentate de autor in acest periplu prin istoria Europei au jucat toate un rol proportional cu influenta exercitata asupra monarhului, printului mostenitor, regelui sau imparatului langa care s-au aflat, fie el casatorit, vaduv sau celibatar: Agnes Sorel, Diana de Poitiers, Gabrielle d'Estrées, Louise de La Valliere, marchiza de Montespan, doamna de Maintenon, surorile de Nesle, marchiza de Pompadour, doamna du Barry, Zoé du Cayla, Lol Montez, Miss Howard, Katia Dolgorukova, Blanche Delacroix, Magda Lupescu si Wallis Simpson. Optsprezece portrete de femei care au influentat cursul istoriei,in bine si in rau.
Care sunt cartile voastre favorite ? Astept si raspunsurile voastre pentru a ma inspira pentru viitoare lecturi !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inspiratie pentru cadourile de Craciun

Aliatul meu in zilele foarte agitate

Cum sa-ti petreci timpul liber cand stai in casa.